Skip to main content

Eerste oefenzege Oranje op Hongarije

By 25 november 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje heeft vijf dagen voor het wereldkampioenschap een oefenzege op Hongarije geboekt. In Rotterdam werd het vanavond tijdens de eerste keer tussen beide WK-gangers 25-23.

Advertentie

In de eerste helft in Zuid-Holland was Yara ten Holte sterk. Ze kreeg de voorkeur boven Tess Lieder en Rinka Duijndam. Samen met positiegenoot in het doel aan de overkant Blanka Böde-Biro gaf de goalie van Oranje de matte eerste dertig minuten (12-9) kleur.

Estavana Polman (foto) maakte er voor rust drie. Dat deed ze niet vanuit de opbouw, maar linkerhoek. Na twintig minuten loste Polman Bo van Wetering bij de blessure van Zoë Sprengers af op de flankpositie. Twee keer rondde Polman in de break-out een pass op maat van Ten Holte af.

Housheer en Malestein
In het derde kwartier in Rotterdam swingde Nederland zo waar even. Met drie op rij tilde Dione Housheer, voor de pauze nog ongelukkig in haar afronding, de score naar 18-12. De rechteropbouwer van het Deens Odense Håndbold scoorde er in het uitverkochte Topsportcentrum net als Angela Malestein vijf.

Daarna was het de beurt aan Hongarije, ook geplaatst voor het wereldkampioenschap, om met wat krachtwerk vanuit de opbouw iets terug te doen. Bij 22-20 kwam de oefenpartner voor het eerst terug tot twee. Aan het eind liet de ploeg van Per Johansson de oefenzege niet glippen.

NPO1
Morgenmiddag om 15:00 gaan Nederland en Hongarije op herhaling. Dan is de oefeninterland te zien op NPO1. Het WK is vanaf donderdagavond 30 november te volgen op Viaplay.

Foto: FotoReza

Advertentie