Skip to main content

Eerste overwinning Quintus in play-offs

Ze hebben er even op moeten wachten, maar Quintus heeft gisterenmiddag de eerste zege in de play-offs geboekt. Wat een week geleden niet lukte, slaagden de wit-groenen op eigen vloer wel in: winnen van V&L.

Advertentie

Het werd in Kwintsheul 34-23 voor Quintus. In de vorige speelronde van de nacompetitie trok V&L nog aan het langste eind (30-21).

In de eerst helft deden Quintus en V&L weinig voor elkaar onder (14-13). Na 17-16 in helft twee sloeg de formatie van Rolf Schulte toe. De scheidend hoofdtrainer kon opnieuw geen beroep doen op de zwaar geblesseerde schutter Jara Datthijn.

Verbeek en Van der Berg
Waar rechterhoekspeler Esmee Verbeek voor rust belangrijk was voor Quintus, waren de Zuid-Hollanders in het tweede half uur gevaarlijk vanuit de andere kant succesvol. Linkerhoekspeelster Jill van der Berg maakte al haar vijf goals na de pauze.

Topschutter aan deze zijde van Quintus, dat de eerste drie partijen in de play-offs verloor, werd Mirthe de Jong. Passend was de spelmaakster waardevol voor Schulte en ook vond De Jong zeven keer het Limburgse net.

Derby zonder grote belangen
Door de thuiszege gaat Quintus in kampioenspoule A weer over V&L heen. Koploper VOC is met elf punten en nog twee speelrondes te gaan al zeker van de finale. Aanstaande zaterdag staat er tijdens de derby Velo – Quintus niets meer op het spel.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie