Eerste overwinning voor Frisch Auf Göppingen en aanwinst Ravensbergen

By 9 september 2023september 11th, 2023Buitenland, Duitsland, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Op het hoogste niveau in Duitsland is het het Frisch Auf Göppingen van aanwinst Bart Ravensbergen vanavond op drie punten gekomen door VfL Gummersbach met 32-39 te kloppen.

Na rust (15-13) konden de bezoekers mee tot 25-25. Daarna sloeg Frisch Auf Göppingen een beslissend gaatje.

Nieuweling Ravensbergen, in de zomer overgenomen van tweede Bundesliga-club HSG Nordhorn-Lingen, stond vijftig minuten bij de thuisploeg onder de lat. De Oranjeheer keepte vooral een sterke eerste helft en kwam in totaal tot veertien stops (38 procent).

Landgenoot Tom Jansen scoorde namens VfL Gummersbach, dat in speelronde één TBV Lemgo versloeg, vier keer. De international maakte ook beurten op de rechterhoek.

Na drie wedstrijden staan beide teams mee drie punten in de middenmoot van de Bundesliga.