Skip to main content

Eerste punten voor Smits, Baijens pakt eerste rood

Het openingsduel in de Bundesliga is naar SG Flensburg-Handewitt gegaan. De thuisploeg waar Kay Smits (foto) zijn competitiedebuut maakte versloeg HSV vanavond met 37-32.

Advertentie

Het eerste seizoensoptreden van Dani Baijens duurde net iets langer dan zestien minuten. Na twee goals achter elkaar botste de spelmaker van HSV hard met de nieuwe Deense ster van SG Flensburg-Handewitt Simon Pytlick. Doordat het hoofd van laatstgenoemde werd geraakt kreeg de Rotterdammer rood.

Kevin Møller
Na de zware straf konden de gasten uit Hamburg mee tot 16-14 halverwege. Vlak na rust liep SG Flensburg-Handewitt, met landgenoot Mark Bult als assistent van nieuwe trainer/coach Nikolej Krickau, uit (21-16).

Alleen bij 27-24 en 33-30 kwam HSV nog dichtbij de eerste koploper van de Bundesliga. Met negentien stops (38 procent) maakte goalie van SG Flensburg-Handewitt Kevin Møller, een van de vele Denen op de vloer in Noord-Duitsland, het verschil.

Acht doelpunten
Aanwinsten Smits en Pytlick strooiden in het uur in de Flens Arena met passjes op cirkelspeler Johannes Golla die zo tot tien treffers kon komen. Naast drie penalty’s scoorde Smits ook vijf velddoelpunten.

Foto: FotoReza

Advertentie