Skip to main content

Eerste twee punten Jong Oranje op EHF Championship

By 18 augustus 2021Voorpagina

Ondanks opstartproblemen heeft Jong Oranje de eerste twee punten op de EHF Championship binnen. Poulegenoot Kosovo werd gisterenmiddag met 22-36 verslagen.

Advertentie

Bij rust keek Nederland tegen de zwakke broeder in de groep nog tegen een verrassende 11-10 achterstand aan. Eerder tegen Turkije was Kosovo al onderuit gegaan. In de afronding scoorde de nationale jeugdploeg, op het EK voor B-landen in Riga, een onvoldoende.

Na de pauze stelde Jong Oranje snel orde op zaken (13-20). Sander Bos van Hurry-Up (zeven doelpunten) en Niko Blauw (zes) kregen de meeste streepjes achter hun naam. Laatstgenoemde, onder contract bij TBV Lemgo, werd na de ruime groepszege als Man of the Match naar voren geroepen.

Na de nipte nederlaag tegen Montenegro (31-30) en het overtuigende resultaat tegen Kosovo komt Nederland na twee partijen binnen op plaats twee in groep A. Op donderdag om 18:00 wacht Turkije dat ook twee punten heeft.

De top-2 van de poule plaatst zich op Letse bodem voor de halve finale. In de andere groep, bestaande uit drie landen, is Roemeniƫ groepswinnaar geworden.

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie