Skip to main content

Egypte is vierde tegenstander Jong Oranje op WK

Tegenstander nummer vier voor Jong Oranje op het WK U20 is Egypte. Nederland kan vanmiddag op weg naar de kwartfinale al goede zaken doen.

Advertentie

Om 16:15 spelen de nummer twee van poule B en groepswinnaar Oranje tegen elkaar. Waar de ploeg van Ricardo Clarijs de hoofdfase van het wereldkampioenschap start op twee punten, staat Egypte op nul.

De nummer twee van Afrika, een jaar geleden was alleen Angola op het continentale kampioenschap beter, won in de poule van Chili (26-16) en Tunesië (25-24). Egypte ging tegen Zwitserland met 31-22 de boot in waardoor de Noord-Afrikanen net als Roemenië zonder punten aan de volgende ronde van het WK beginnen.

Dinsdag
Zo kan Jong Oranje als favoriet van het treffen in Skopje worden beschouwd. Als Nederland na Iran, Brazilië en Roemenië ook Egypte verslaat is het één punt van de laatste acht van het wereldkampioenschap verwijderd.

Aansluitend (18:30) spelen groepsgenoten Zwitserland en Roemenië in het Boris Trajkovski Sports Center. Op dinsdag sluit Jong Oranje de hoofdfase af tegen de Zwitsers (13:30).

22-15
Eerst vanmiddag. Een week geleden oefenden Nederland en Egypte tegen elkaar. In Hongaars Debrecen werd het 22-15 voor de jongedames van Clarijs. De herhaling op het WK is opnieuw te zien op Viaplay.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie