Skip to main content

EHF European League: Duijndam en Hendrikse in evenwicht, uitnederlaag Borussia Dortmund

De eerste kwartfinale in de EHF European League tussen het Sola HK van Rinka Duijndam (foto) en Nathalie Hendrikse haar club Thüringer HC is in 35-35 geëindigd.

Advertentie

Na 11-3 maakte Hendrikse net voor het rustsignaal de aansluitingstreffer namens de Duitsers (18-17). In het uur in Noorwegen kwam de rechterhoekspeler van Thüringer HC tot acht goals.

Bij 25-26 kwamen de gasten voor het eerst aan de goede kant van de score terecht. Daarna nam Sola HK weer over. Met twee doelpunten en twaalf reddingen (27 procent) scoorde Duijndam tijdens het Europese duel een voldoende.

Verlies voor Groener
In de slotfase maakte Thüringer HC opnieuw een gaatje goed. Na 35-33 klonk bij een gelijke stand het eindsignaal. Aankomend weekend is in Duitsland de return. De winnaar plaatst zich voor de laatste vier van de EHF European League.

De halve finale is ver weg voor Borussia Dortmund. De formatie van Henk Groener verloor gisterenmiddag stevig van de aanstaande club van Kelly Vollebregt: Neptunes de Nantes. De Franse thuisclub verliet bij 28-19 het veld. Tevergeefs maakte Oranjedames Zoë Sprengers er vijf voor Borussia Dortmund.

Van der Vliet
Ook Nikita van der Vliet staat na één kwartfinale op achterstand. SCM Ramnicu Valcea boekte een kleine overwinning op Nykøbing: 32-29 (16-14).

Foto: FotoReza

Advertentie