Skip to main content

Eijlers twijfelgeval voor WK-kwalificatieduel

Bondscoach Joop Fiege beslist donderdag of hij Gerrie Eijlers meeneemt naar het eerste WK-kwalificatieduel in en tegen Polen. De doelman van het gepromoveerde GWD Minden kampt met een blessure. 

Advertentie

Zaterdagavond treft de ploeg van Joop Fiege het thuisland in de indrukwekkende handbalarena in Katowice. Rots in de branding Eijlers is een twijfelgeval voor het eerste deel van de belangrijke tweeluik. Een blessure verstoort de voorbereiding van de sluitpost, die in januari tegen Zwitserland een fenomenale pot keepte. Donderdag hakt Fiege de knoop door. Bart Ravensbergen en Luuk Hoiting zijn de andere kandidaten onder de lat. Er gaan twee doelmannen mee naar het land uit Midden-Europa.

2015.05.02 KRAKOW ARENA PILKA RECZNA HANDBALL MIEDZYNARODOWY TURNIEJ W PILCE RECZNEJ MEZCZYZN KRAKOW KATOWICE EUROPEAN CUP MECZ POLSKA - EGIPT N/Z ARENA KRAKOW FOTO NORBERT BARCZYK / PRESS FOCUS

Vijf afvallers bekend
Op vrijdag stappen de internationals op het vliegtuig naar Polen. Daar zullen Tommie Falke, Joris Baart, Pim Augustinus, Dario Polman en Maurits van Buren niet bij zijn. De spelers – die het afgelopen seizoen actief waren in de vaderlandse competitie – behoren niet tot de 16-koppige selectie voor het kwalificatieduel.

WK in Frankrijk
Zaterdag 11 juni speelt Oranje tegen Polen. De woensdag erop volgt de return in Sittard (19:30). De winnaar over beide confrontaties plaatst zich voor het WK, dat in januari 2017 gehouden wordt in Frankrijk. Het beresterke Polen geldt als favoriet, echter bewees Nederland eerder dit jaar op sterk bezette oefentoernooien een stijgende lijn ingezet te hebben.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: FotoReza, googleAdvertentie