Skip to main content

Eindelijk is rugnummer 22 vrij voor Steins: “Zit meer gevoel bij”

Vlak voor het EK heeft Oranjeheer Luc Steins van rugnummer gewisseld. 22 betekent meer voor de middenopbouwer van het Nederlands team.

Advertentie

Jarenlang droeg Steins bij Oranje 12 terwijl hij bij zijn Franse club met 6 speelt. “Toen ik voor het eerst bij Oranje kwam wilde doelman Mike Tadey switchen van 12 naar 21. Toen bleef zijn nummer, 12, voor mij over en daar neem je op dat moment genoegen mee.”

Met frisse tegenzin trok de Limburger jarenlang het oranje shirt met 12 achter op de rug aan. “Eigenlijk vind ik het geen fatsoenlijk nummer, haha. Vorig jaar is Jasper Adams gestopt en zo kwam 22 vrij. Hij wist ook dat ik er al een tijdje op loerde.”

Problemen mee?
Vanuit Nederland kan Adams dat bevestigen: “We hebben het er wel eens over gehad. Dat als ik zou stoppen hij mijn nummer zou stelen.” Dan met een knipoog: “Hij is de enige bij wie ik daar geen problemen mee heb. Goed dat ik gestopt ben.”

Advertentie

“Het voelt als mijn nummer, omdat ik er bij LIONS ook altijd mee speelde. Maar er zit ook meer gevoel bij”, vervolgt Steins. “Mijn vader is eind 2022 overleden. Het voelt speciaal om vanaf dit eindtoernooi 22 te dragen.”

Superspeciale wedstrijden
Tegen Georgië kwam de spelbepaler alleen in de eerste helft binnen de lijnen. “Ik speel het liefst, net als alle anderen, langer. Dit zijn superspeciale wedstrijden met fanatieke fans op de tribune, maar we hebben een hoger doel. Dan heeft het geen zin om jezelf tegen Georgië al op te branden. Daarbij heb ik tijdens de Golden League op bed gelegen met griep.”

Vanaf aanstaande zaterdag wanneer Nederland Bosnië en Herzegovina treft hoopt de nieuwe nummer 22 zich meer met het spel van Oranje te bemoeien. “Een griepvirus is een beetje rondgegaan in de ploeg. Gisteren ontbrak Jorn Smits om die reden. Ik voel me alweer veel frisser.”

Geen type voor bijzaken
“Ik ben niet het type dat zoveel waarde hecht aan bijzaken als rugnummers, hoor. Ik ga er niet beter van spelen”, wil Steins tot slot kwijt. “Maar dit geeft me wel een beetje extra kracht.”

Bosnië en Herzegovina – Nederland begint morgenavond om 18:00. De partij in Mannheim is ook op Ziggo Sport te zien.

Foto: FotoReza

Advertentie