Skip to main content

Eindelijk laat Ritzen zich bij LIONS zien: “Dat smaakt zeker naar meer”

Met zeven goals tegen Tachos liet Jasper Ritzen (21) afgelopen weekend in het tenue van LIONS eindelijk van zich horen. De eerste maanden van de linkerhoekspeler in de BENE-League hebben vooral vervelende kopzorgen opgeleverd. 

Advertentie

Sinds de overgang van het Belgische Sasja naar de kampioen van de BENE-League moet Ritzen langer bankzitten dan hij ooit gewend is. “Als je een stap vooruit maakt, weet je dat je geduld moet opbrengen. Toch heb ik de beginperiode bij LIONS wel als heel zwaar ervaren”, is de jongeling eerlijk.

In de Belgische eredivisie speelde Ritzen de pannen van het dak. Zo speelde hij zich bij de Zuid-Limburgse fusieclub in de kijker. “Mijn mankementen liggen in de dekking. Dat is mij vrij snel duidelijk gemaakt. Trainen op niveau helpt en de tips van spelers als Ramos en ook Ivo Steins zijn zeer welkom, maar je wilt je tijdens de wedstrijd bewijzen. Van spelen krijg ik een goed humeur.”

Blessure bij Van Straaten
Bij een blessure van positiegenoot Luca van Straaten had Ritzen gehoopt op zijn volle kans bij LIONS, maar tegen Sporting Pelt en Achilles Bocholt werd een andere nieuweling Jelte Hiemstra opgesteld. Geen flankspecialist, wel een zekerheid in de dekking. Met laagvlieger Tachos op bezoek mocht Ritzen zich afgelopen speelronde bewijzen. “Het kwam er eindelijk uit en dat smaakt zeker naar meer. Ik hoop dat het vertrouwen in mijn kunnen bij de staf een beetje is gegroeid.”

Advertentie

“Noem me ongeduldig, maar dat zit in me. De stap van Sasja naar de top van de BENE-League is groot, maar ik weet dat ik afrondend een hoog niveau kan halen. De lastige situatie bij de club houdt me bezig en dat komt mijn spel niet ten goede”, biecht Ritzen op. “Soms mis ik de Belgen wel!”

Final4
In Antwerpen kunnen ze Ritzen goed gebruiken, maar de voormalig jeugdinternational geeft niet op. “Ik ben nog jong, hoor ik te zeggen”, besluit hij met een lachje. “Natuurlijk had ik me de eerste seizoenshelft anders voorgesteld, maar dat sluit niet uit dat het een succesvol jaar kan worden. LIONS is in de race om de Final4 en ik weet dat ik als linkerhoekspeler veel in m’n mars heb.”

Foto: FotoReza

Advertentie