Skip to main content

Eindelijk maakt de BENE-League kennis met het scoorgemak van Geenen

Toen linkerhoekspeler Jeroen van den Beucken meedeelde te stoppen bij Bevo, werd er in Noord-Limburg meteen naar de 19-jarige Kaj Geenen gewezen. De jeugdinternational heeft in de eerste twee speelrondes van de BENE-League niet teleurgesteld.

Advertentie

Zeven en tien doelpunten heeft Geenen in zijn eerste twee optredens van het seizoen voor de Panningers gemaakt. “Persoonlijk gaat het goed”, vertelt Geenen bescheiden. Het heeft Bevo nog geen punten opgeleverd. “We maken iets te veel fouten. Aalsmeer was beter, maar tegen Hubo Handbal hadden we moeten winnen.”

In de opleidingsploeg van Bevo liet Geenen op eredivisieniveau al te zien een heel hoog niveau te kunnen halen. Afgelopen zomer eindigde hij met Jong Oranje op plaats drie op de EHF Championship. Ook in Bulgarije vond de linkerhoekspeler makkelijk het net. “Dat ik hard wil trainen is een kracht van mij.”

Het begint op de training
Geenen zit in jaar drie van de studie Installatietechniek. Geld verdienen met handballen is zijn droom. “Ik heb een tijdje op de HandbalAcademie gezeten, maar toen kwam het coronavirus. Daarna heb ik ervoor gekozen in Panningen te blijven. Ik mocht als speler van het tweede team tijdens de training aansluiten bij de hoofdmacht van Bevo. Dan sta je dagelijks tegenover volwassen mannen. Ook zijn de faciliteiten bij de club, denk aan de mogelijkheid krachttraining te doen, goed.”

Advertentie

Niet alleen op de wedstrijddag geeft Geenen alles, maar zijn effectiviteit binnen de lijnen – hij mag zich de huidige topschutter van de BENE-League noemen – is in de midweek ontstaan. “Op de training begint voor mij alles”, legt de tiener uit. “Als jonge jongen ben ik op handbal gegaan, omdat ik het een leuke sport vond. Maar ik haal ook plezier uit iets goed kunnen. Het is serieus geworden en nu train ik niet voor de lol. Ik wil beter worden.”

Kans grijpen
“Wat moet beter? Wat niet”, gaat Geenen verder. Praatjes vullen geen gaatjes, lijkt het motto van de Limburger te zijn. “Ik kom net kijken in de BENE-League. De volgende stap ik die ik maken wil is groot. Toen Jeroen stopte wilde ik mijn kans grijpen. Heb even moeten wachten en moet er dit seizoen staan. Het is aan mij om ieder weekend aan de trainer te laten zien dat ik de juiste keus ben.”

Bevo staat sinds de zomer onder leiding van Richard Curfs. “Ik geloof dat het wel klikt. Hij is vaak goed te horen. Dat vind ik tijdens de training wel fijn. Iemand van buitenaf die ons een beetje pusht. Samen met assistent Joeri Verjans is Richard lekker fanatiek.”

Samen met Stijweg
Samen met positiegenoot Sybren Stijweg hoopt Geenen op meer punten voor Bevo in de competitie. Op de gemaakte zeventien doelpunten wil de hoekspeler niet te lang blijven leunen. “Ik ben blij dat ik speeltijd krijg en dat de jongens genoeg vertrouwen in mij hebben om me in stelling te brengen. Bijvoorbeeld Joris Gillé op de linkeropbouw of doelman Arjan Versteijnen die me de break-out makkelijk kan aanspelen. Het is aan mij om effectief te blijven.”

Dit weekend gaat Bevo op bezoek bij BENE-Leaguekampioen LIONS. Ook de derby van Limburg is een mooi moment voor Geenen zijn scoorgemak te tonen.

Foto: FotoReza

Advertentie