Skip to main content

Eindelijk raak voor Van Steekelenburg

By 29 april 2019Beker, Competities, Voorpagina

“Ik speel al meer dan tien jaar in de eredivisie en nu is het eindelijk zover.” Voor vuurvreter Britt van Steekelenburg heeft de bekerwinst van Quintus ontzettend veel waarde.

Advertentie

Met een bebloede lip tekende Britt van Steekelenburg in de slotminuut van de bekerfinale tegen HandbaL Venlo voor de verlossende treffer (24-27). Na het omhoog houden van de hoofdprijs is de lijnspeelster uitgelaten. “Wat voelt dit lekker, zeg!”, laat ze los.

De 26-jarige Zuid-Hollandse debuteerde als tiener in de hoofdmacht van Quintus. “Toen ik bij het eerste kwam waren de succesvolle jaren waarin de club veel prijzen won net achter de rug”, vertelt Van Steekelenburg. “De afgelopen jaren hebben we veel grote wedstrijden gespeeld, maar heel vaak bleven we met lege handen achter.”

Een jaar geleden ging Quintus in de eindstrijd van het bekertoernooi ten onder tegen VOC. “Toen was ik helaas geblesseerd”, klinkt het verbeten. Een aantal maanden later revancheerde Quintus zich door de Supercup ten koste van de Amsterdammers te pakken. “Maar winst in deze finale betekent nog veel meer voor mij en de ploeg. Hier hebben we zolang op gewacht.”

Foto: FotoReza

Advertentie