Skip to main content

EK-beelden helpen Kooij in Skopje: “Een beetje overrompeld”

Oranjeheer Lars Kooij (24) ruilt de derde Bundesliga in voor een avontuur in Noord-Macedonië. De cirkelspeler vult een gaatje bij voormalig winnaar van de Champions League RK Vardar.

Advertentie

Eerder deze maand greep de Duitse club van Kooij TV Emsdetten naast promotie naar de tweede Bundesliga. “Toen ben ik samen met mijn zaakwaarnemer gaan kijken of er goede opties waren.”

“Ik wilde niet vertrekken om het vertrekken, want in Emsdetten is alles goed geregeld. De faciliteiten, het team, de fans”, vervolgt Kooij. “Maar al snel was er een geïnteresseerde club en dat bleek RK Vardar.”

Binnen een uur
In 2017 won RK Vardar de Champions League. Aankomend seizoen willen de rood-zwarten meedoen aan de EHF European League. “Van de derde Bundesliga naar zo’n Europees toptoernooi. Ik ga kijken of ik op dat hoge niveau mee kan.”

Advertentie

Na beelden van het afgelopen EK gezien te hebben wilde de topclub uit Skopje snel zaken doen. Kooij: “Binnen een uur belden ze terug. Ik was een beetje overrompeld. Je weet dan eigenlijk niet waar je terecht komt.”

Als vervanger van Benghanem
In januari bewees Kooij als vervanger van de geblesseerde Samir Benghanem tussen de wereldtoppers te kunnen scoren. Het jeugdexponent van landskampioen Aalsmeer durft de stap aan: “Onlangs ben ik naar Skopje gevlogen. Het is toch ver van het veilige Nederland en Duitsland. Een heel andere cultuur. Het voelde goed. Ik teken voor één jaar met een optie voor een tweede.”

Na één seizoen gaat Kooij, die begin volgende maand naar Noord-Macedonië verhuisd, TV Emsdetten met pijn in de buik verlaten. “Ze hoopten dat ik nog een jaar bleef, maar begrijpen ook de keuze. Dit is een bijzondere kans die ik wil benutten.”

Foto: FotoReza

Advertentie