Skip to main content

EK-ganger Boomhouwer doet landgenoten pijn

Bundesligaclub Bergischer HC van Jeffrey Boomhouwer heeft in de laatste speelronde van 2019 HSG Nordhorn-Lingen pijn gedaan. De club van de EK-ganger maakte korte metten met de hekkensluiter in Duitsland: 31-18. 

Advertentie

Bij rust was het verschil al vijf treffers (14-9). Namens Bergischer HC maakte Boomhouwer vier goals. Door de speelronde kon de linkerhoekspeler, net als alle andere internationals die in Duitsland actief zijn, niet met de nationale ploeg mee op trainingsstage naar Roemenië.

Patrick Miedema scoorde vijf keer voor HSG Nordhorn-Lingen. De spelmaker van de rood-witten is als reserve opgenomen in de longlist van bondscoach Erlingur Richardsson voor het EK. De volledige selectie van Oranje telt 28 namen.

Op de lijn
Cirkelspeler Toon Leenders maakte in het verloren uitduel drie doelpunten. De defensieve specialist maakt in tegenstelling tot Miedema wel deel uit van de eerste twintig namen van Richardsson. Ook positiegenoten Ivo Steins (LIONS), Evert Kooijman (Achilles Bocholt) en Samir Benghanem (Aalsmeer) strijden voor het plaatsje bij Nederland op de lijn.

Schagen en Baijens
TBV Lemgo boog gistermiddag voor thuisploeg THW Kiel. Na 18-13 werd het 31-24. Bobby Schagen (3) en Dani Baijens (2) werkten zich namens de gasten in het blauw-wit op het scoreformulier. Ook het duo, net als teamgenoot Fabian van Olphen, meldt zich op 2 januari 2020 bij de nationale ploeg.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie