Skip to main content

EK-ganger Geenen kan met gerust en goed gevoel even uithijgen

Met een gerust en goed gevoel kan EK-ganger Kaj Geenen (20) eventjes uithuigen voor hij zich begin 2024 bij de nationale ploeg meldt. De linkerhoekspeler piekte gisteravond in de tweede Bundesliga.

Advertentie

Voor een uitverkochte arena, bijna 2200 toeschouwers, versloeg VfL Lübeck-Schwartau promovendus TuS Vinnhorst: 30-20 (18-7). Geenen werd met negen doelpunten topschutter van het thuisduel.

Sinds de zomer speelt de Limburger over de grens. Geenen ruilde BENE-Leagueploeg Bevo in voor de huidige nummer dertien op het tweede niveau van Duitsland. “Het was natuurlijk mijn eerste half jaar in het buitenland”, vertelt Geenen op een Instagram-video van VfL Lübeck-Schwartau. “Ik heb heel veel geleerd.”

Heel leuke ploeg
De nieuweling maakte ook de laatste van het treffen. Landgenoot Niko Blaauw stuurde Geenen de lucht in die nog voor hij landde de dertigste scoorde. Daarna barstte het feest in de hal van VfL Lübeck-Schwartau los.

De Oranjeheer, die vanaf 11 januari in het nieuwe kalenderjaar op gaat voor zijn debuut op het Europees kampioenschap, besluit: “We hebben een heel leuke ploeg. De jongens zijn goed voor me. Ik ben erg tevreden over de eerste maanden.”

Rutger ten Velde
Geenen is een van twee linkerhoekspelers in de EK-selectie. Ook positiecollega Rutger ten Velde zegevierde op tweede Kerstdag in de tweede Bundesliga. Op bezoek bij HSG Nordhorn-Lingen won TuS N-Lübbecke met 26-30 (16-15).

Foto: FotoReza

Advertentie