Skip to main content

EK in Zweden: nog negentien dagen

By 15 november 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Op 4 december starten de Oranjedames het EK tegen Duitsland. De ploeg van Helle Thomsen komt op woensdag 23 november samen. Misschien is Handbal Inside dichterbij dan ooit!

Advertentie

Zo duurt het nog negentien dagen voor het eerste fluitsignaal voor de Olympische handbalploeg klinkt in Kristianstad. Oranje speelt alle pouleduels in de Zuid-Zweedse stad. Naast de Oosterburen is Nederland gekoppeld aan Polen en, jawel, Frankrijk.

Visser
Op 23 november start het team de voorbereiding op het kampioenschap in Scandinavië. Grote afwezige is Ailly Luciano. De olympiër heeft aangegeven te stoppen als international. Bondscoach Thomsen heeft in de selectie wél een plaatsje gevonden voor Maura Visser. De opbouwspeelster van het Duitse SG BBM Bietigheim speelde voor het laatst in 2012 voor de nationale ploeg.

Videoreportages
Ziggo Sport zendt alle wedstrijden van Nederland live uit op televisie. Handbal Inside onderzoekt de mogelijkheid ín Kristianstad videoreportages te maken van de trainingen, speelstad en EK-sfeer. Op die manier hoeft de handballiefhebber niets te missen van speelsters als Wester, Polman en Groot op een groot eindtoernooi!

Advertentie