Skip to main content

Ter Elst terug naar Twente

Priscilla ter Elst keert terug naar Twente. De voormalig-jeugdinternational maakt de overstap van DOS naar ambitieuze eerste divisionist DSVD.

Advertentie

Drie jaar geleden kwam de multi-inzetbare Ter Elst over van Borhave. In Emmer-Compascuum groeide de 21-jarige speelster uit tot een steunpilaar van de Drentse ploeg, die bewust afscheid neemt van de eredivisie. Onder meer in Europese topduels deed Ter Elst van zich spreken in het rood van DOS.

Terugkeer naar Borhave blijft uit
Volgend seizoen is de Hengelose opnieuw te bewonderen in haar geboortegebied. Met het gebrande DSVD zal Ter Elst onder leiding van Herman Keppels in het nieuwe seizoen strijden om promotie naar de eredivisie. Twee weken geleden moest de ploeg uit Deurningen directe promotie laten aan VZV.

Zo zijn Ter Elst en hoofdcoach Keppels tóch aan elkaar verbonden. Keppels werd het slachtoffer van de DOS-soap en zag z’n eredivisiedroom in duigen vallen. DSVD besloot ondanks de flirt te verlengen met Keppels en met de transfer komen speler en trainer elkaar alsnog tegen. De naam van Ter Elst werd, logischerwijs, gelinkt aan haar oude club Borhave. Echter blijft een terugkeer van de sterke cirkelspeelster naar de kersverse eredivisionist uit.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Tina Kolthof

Advertentie