Skip to main content

Emmense beul wil slechte reeks wegpoetsen

Doordeweeks neemt hij de voorbumper van een boel auto’s flink onder handen, in het weekend is het de beurt aan menig borstkas uit de Eredivisie. Één ding is duidelijk: mannetjesputter Sjoerd Boonstra is niet bang voor vieze handjes. Dit weekend neemt de cirkelspeler van E&O het in eigen huis op tegen Hellas: “Het roer moet om zaterdag”.

Advertentie

Afgelopen weekend was E&O die verplichte overbuurman op het verjaardagsfeestje van concurrent Houten. In gloednieuw onderkomen ‘The Dome’ kreeg de Emmense ploeg van hoofdtrainer Edwin Kippers zwaar klop (27-17). Geen hapjesschaal, snel huiswaarts. “Het was niet best”, geeft Sjoerd Boonstra toe. “We kwamen al snel met 4-0 achter en het was lastig terug te komen. We zitten een beetje in een flow dat niets wil”.

“We hebben geen Erik Huizing of Jan Josef”

Met één punt uit de laatste drie duels hapert de machine van het jonge E&O. “We hebben dinsdagavond met de hele groep gezeten en wat kleine irritaties uitgesproken”, is de 21-jarige rasverdediger eerlijk. “Onze selectie is klein en vooral heel jong. We hebben geen Erik Huizing of Jan Josef die ons in het spoor van de tegenstander houdt. We moeten het zelf doen”. Na het vertrek van Léon van Schie naar het Belgische Bocholt is Emmenaar Boonstra basisspeler. “En zo moeten nog een aantal gasten van mijn leeftijd klaar zijn voor dit niveau”.

Geen cadeautjes in december
Zaterdagavond 5 december hebben de groen-witten omgedoopt tot ‘Puntenavond’. Met het Haagse Hellas komt de nummer laatst op bezoek in de arena in Angelslo. “Het is Hellas en het blijft Hellas. Een hele taaie tegenstander”, blikt de rustige Boonstra vooruit. Overdag vult de Emmense beul zijn uren met het wassen van auto’s. In de Eredivisie is hij ook niet te lui om vuil werk op te knappen. “Verdedigen is mijn ding. Je kan toch bepaalde frustraties kwijt in de dekking. Ik ben groot en sterk, dus moet ik daar gebruik van maken. We zijn niet in topvorm. Maar we spelen thuis, dus moeten we van ons eigen spel uitgaan”.

Advertentie

“Je kan toch bepaalde frustraties kwijt in de dekking”

Zo hoopt E&O’er Sjoerd Boonstra naast smeer op ruiten, dit weekend een slechte reeks weg te poetsen. “We spelen tot Kerst drie wedstrijden, waarbij we minimaal vijf punten willen halen. Dan maken we een grote kans op het halen van de kampioenspoule”, zegt Boonstra. “Voor ons geen rustige decembermaand. Ik heb de laatste wedstrijden te weinig doelpunten gemaakt, dus ik hoop meer te scoren. Ik ga alles geven”.

Op Sinterklaasavond klinkt het eerste fluitsignaal voor de wedstrijd tussen de Drentse Eredivisionist en Hellas om 20:00. Het begin van een belangrijke decembermaand voor de breedste poetser van de wasstraat en zijn teamgenoten.

Door: Stijn Steenhuis

Advertentie

Join the discussion 6 Comments