Skip to main content

Emotionele avond in Zwartemeer: ”Het voelt hier als een familie”

Hurry-Up heeft gisteravond in de laatste thuiswedstrijd afscheid genomen van een aantal steunpilaren. In het duel tegen finalist Targos Bevo HC stond voor beide ploegen niets meer op het spel. Hoogtepunt van de avond was dan ook de afscheidsceremonie na afloop van het duel.

Advertentie

Bevo en Hurry-Up waren vanaf het begin af aan aan elkaar gewaagd. Het duel ging constant gelijk op en geen van beide ploegen wist een gaatje te slaan. De ruststand was 18-18.
Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. Een kwartier voor tijd maakte de afscheid nemende Litouwer Gintaras Cibulskis er met zijn eerste doelpunt van de avond 21-21 van. In de slotfase kwam Bevo op twee doelpunten voorsprong (24-26) en gaf deze niet meer uit handen. De eindstand was 30-33 voor de Noord-Limburgers.

”Het voelt hier als een familie”

Na afloop van de wedstrijd werd er afscheid genomen van coach Joop Fiege, Jort Neuteboom, Guido Rink en publiekslieveling Gintaras Cibulskis. Laatstgenoemde was vanaf dag één populair in Zwartemeer. Mede dankzij zijn fysieke speelstijl maar toch warme persoonlijkheid kon de ‘Beer van Zwartemeer’ al snel niet meer stuk in Drenthe. De Litouwer hield het bij de ceremonie niet droog: “Het voelt hier als een familie”, vertelde hij aan RTV Drenthe-verslaggever Stijn Steenhuis. “Ik wil nog een keer tegen het publiek zeggen: dank je wel. Het is moeilijk te omschrijven in woorden hoe ik me nu voel. Gewoon geweldig”.

Voor beelden van de emotionele ceremonie en het gehele interview met Gintaras Cibulskis zie de website van RTV Drenthe.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 49 Comments