Energieke eindsprint levert Bevo twee punten op

Door met Sporting Pelt op bezoek veel veerkracht te tonen en aan het langste eind te trekken is Bevo in de BENE-League op gelijke hoogte met Visé en Hurry-Up gekomen. De partij met de Belgen eindigde gisteravond in 31-29 voor de thuisploeg.

Al in de eerste helft kwam Bevo terug van een achterstand. De 16-14 voorsprong bij rust gaf de ploeg van Hans van Dijk na de pauze weer uit handen.

In een spannende slotfase, waarbij de supporters in De Heuf zich lieten gelden, steeg Bevo boven zichzelf uit. Na 24-27 zorgden Janik van Zundert en Destin van Dijk (foto) voor de gelijke stand (28-28).

Versteijnen en Van Dijk
Met een dubbele stop schonk Bevo-doelman Arjan Versteijnen de geel-blauwen zelfs de kans weer aan de goede kant van de score te komen. Toen zijn teamgenoten faalden, gooide de doelman van Oranje de bal over de hele. 29-28.

Sporting Pelt, waar international Robin Schoenaker er drie maakte, was in de slotminuut niet bij machte meteen gelijk te maken. Weer Van Dijk vond het Belgische net waarna de treffer van spelmaker van de gasten Robbe Spooren te laat kwam.

Gedeeld vijfde
Bevo blijft voor de derde keer op rij ongeslagen. Eerst wonnen de mannen van Van Dijk van Hurry-Up waarna vorige week de punten met Aalsmeer werden gedeeld. De Limburgers staan nu op een gedeelde vijfde plaats in de competitie en gaan over zes dagen bij KTSV Eupen op bezoek.