Skip to main content

E&O en Arnhem blijven op koers in de eredivisie

By 27 november 2016Eredivisie, Voorpagina
Kevin Kreuger

De verhoudingen in de eredivisie zijn na de dertiende speelronde min of meer ongewijzigd gebleven. Koplopers E&O en Arnhem wonnen beide hun wedstrijd en staan nog altijd op een gedeelde eerste plaats. 

Advertentie

AES/Arnhem – FIQAS/Aalsmeer 2
Arnhem blijft samen met E&O koploper in de eredivisie. De Arnhemmers waren met 38 – 23 veel te sterk voor FIQAS/Aalsmeer 2. De Noord-Hollanders moeten door het verlies in Arnhem Alphadeuren/Houten voorbij laten gaan op de ranglijst.

DEF-Fire/Aristos – Alphadeuren/Houten
In Amsterdam kon Aristos niet voldoende weerstand bieden aan Handbal Houten. De ploeg van Hans van Dijk was vanaf de eerste minuut de betere ploeg in de Aristoshal. Na een 10 – 15 ruststand eindigde het duel in 22 – 30.

OCI-Lions 2 – Hercules
In Zuid–Limburg was Hercules niet opgewassen tegen het opleidingsteam van OCI-Lions. Door de afwezigheid van Jorick Lommen en Nick Masmeijer had de ploeg van vertrekkend trainer/coach Maarten Roestenburg vooral moeite met het vinden van de goal. In totaal zou Hercules slechts zestien keer het net raken. Eindstand: 32 – 16

Advertentie

Venlo/Swift – HARO
HARO heeft het zwaar in de eredivisie. De Rotterdammers hebben afgelopen zomer flink aan kwaliteit moeten inleveren en staan mede daardoor stijf onderaan. Ook afgelopen weekend kon het tij niet gekeerd worden. In Limburg was Venlo/Swift een maatje te groot: 35 – 21

Hellas – Targos Bevo 2
In Den Haag was Hellas veel te sterk voor Targos Bevo 2. Onder aanvoering van Loek van Bergen en Henegouwen (9 goals) won de ploeg van Giovanni Voskuil overtuigend: 37 – 28.

Oosting/E&O – Red-Rag/Tachos
E&O blijft koploper in de eredivisie. De ploeg van Edwin Kippers won in eigen huis van Tachos. De Emmenaren stonden de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score, maar zagen Tachos wel telkens aanklampen. Via 8 – 7, 15 – 10 en 17 – 16 werd de eindstand bepaald op 27 – 21. Linkerhoekspeler René Jaspers scoorde elf keer.

Stand na 13 speelrondes:
1. Oosting/E&O: 22 punten
2. AES/Arnhem: 22 punten
3. OCI/Lions 2: 19 punten
4. Alphadeuren/Houten: 16 punten
5. FIQAS/Aalsmeer: 16 punten
6. AJ Sports/Hellas: 15 punten
7. HandbaL Venlo: 13 punten
8. Red-Rag/Tachos: 10 punten
9. DEF-Fire/Aristos: 9 punten
10. Hercules: 7 punten
11. Targos/Bevo 2: 5 punten
12. HARO: 2 punten

Foto: Luc van Leeuwen

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    79355 703364Oh my goodness! an wonderful write-up dude. Many thanks Even so My business is experiencing trouble with ur rss . Do not know why Struggle to sign up to it. Can there be every person obtaining identical rss dilemma? Anyone who knows kindly respond. Thnkx 571954