E&O geen partij voor OCI-Lions

De handballers van de OCI-Lions hebben vanavond met speels gemak de inhaalwedstrijd tegen E&O gewonnen. De Limburgers hadden geen kind aan de Emmenaren en wonnen met overmacht: 40-15.

Eerste helft
Na de ontluisterende nederlaag tegen het Duitse Göppingen in de EHF Cup wilden de Lions duidelijk iets goedmaken voor eigen publiek. Het ging furieus van start en liet E&O meteen al merken dat er niks te halen viel in Zuid-Limburg. De arme Emmenaren hadden niks in te brengen en keken al snel tegen een 6-0 achterstand aan. De Lions speelden met veel tempo en liepen makkelijk weg bij E&O. Na twintig minuten stond het 19-6. E&O had geen antwoord op de fel spelende Lions en maakte het zichzelf ook niet makkelijker door veel open kansen te laten liggen. Zo stopte Lions-keeper Luuk Hoiting onder andere twee breaks achter elkaar. De ruststand werd mede door twee doelpunten van Joris Baart op 24-8 gebracht.

Tweede helft
In de tweede helft gingen de Lions door waar ze gebleven waren. Thijs van Leeuwen verving Luuk Hoiting in het doel en ook de van Bevo overgekomen Ephrahim Jerry mocht zijn opwachting maken. Via vier doelpunten van Kay Smits stond het 29-9 na 40 minuten. De wedstrijd was al lang en breed gespeeld en het was alleen nog de vraag wat de einduitslag zou worden. Vooral Kay Smits en Rob Schmeits hadden het naar hun zin en konden er lustig op los scoren aan de rechterkant. Via een mooie vlieger tussen Lino Janssen en Kay Smits bracht die laatste met zijn zesde treffer de stand op 36-13. E&O leek te snakken naar het eindsignaal. Lichtpuntje in de wedstrijd voor de Emmenaren was het debuut van Brent Doorenbos, die zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht meteen opluisterde met een doelpunt. Lino Janssen bepaalde met een prachtige lob de eindstand op 40-15.