Skip to main content

E&O helemaal terug in degradatiestrijd, DSVD als eerste veilig

Door voor de tweede keer in acht dagen tijd van PSV te winnen is E&O helemaal terug in de degradatiestrijd. DSVD is na vanmiddag als eerste veilig.

Advertentie

In Eindhoven trok E&O na een sterke tweede helft aan het langste eind. Na 13-13 halverwege liepen de Emmenaren in het derde kwartier uit naar 16-22.

PSV probeerde het in de staart van de pot in de play-downs nog (21-25), maar stuitte een aantal keer op rij op doelvrouw van de Drenten Amber Foree (foto). Aan de overkant gooiden Tessa Hilbrands, Alysa Korterink en twee keer Maaike Evenhuis het duel namens E&O in het slot.

Voorafgaand aan het tweeluik met de Eindhovenaren stond de formatie van Jan Gerald Mulder puntloos laatste. Met nog twee speelrondes te gaan heeft E&O net als Volendam vier punten. Alleen de nummer laatst in de degradatiepoule zakt af naar de eerste divisie.

Volendam redde het opnieuw niet tegen DSVD. In Deurningen zegevierde de thuisploeg na een gelijke ruststand (19-19) met 40-33 waardoor de wit-roden als eerste zijn verzekerd van een nieuw jaar op het hoogste niveau.

Tussenstand degradatiepoule:
1. DSVD 3-9
2. PSV 3-5
3. Volendam 3-4
4. E&O 3-4

Foto: FotoReza

Advertentie