Skip to main content

E&O, Quintus, DFS Arnhem en WHC-Hercules zegevieren

By 31 augustus 2019Eredivisie, Voorpagina

DFS Arnhem is de eerste koploper van de eredivisie. De Gelderlanders wisten, net als Quintus en E&O, in de openingsronde te overtuigen. Ook promovendus WHC-Hercules pikte zaterdagavond twee punten op.

Advertentie

DFS Arnhem rekende in eigen huis af met Havas. De nummer twee van de eerste divisie van vorig seizoen moest er met 36-30 aan geloven. Zo gaat DFS Arnhem aan kop.

Ook E&O zegevierde zaterdagavond. In Zuid-Limburg werd LIONS 2 geklopt. Waar goalie Bjorn Brachten van de Emmenaren uitblonk, verlieten de gasten uit Drenthe bij 23-28 het veld.

Quintus
Nieuweling Quintus, gedegradeerd uit de BENE-League, was in Waalwijk te sterk voor Tachos. De thuisploeg werd met 24-30 verslagen, waardoor de Heulse formatie binnen komt op de tweede plaats in de eredivisie.

WHC-Hercules, kampioen van de eerste divisie, boekte een uitzege in Oss. Bij 20-26 klonk het eindsignaal in het voordeel van de Zuid-Hollanders. Daarmee werd het eredivisiedebuut van Olympia’89/DOS’80, dat bij rust al ver achter stond (6-13), verpest.

Morsen
Hellas morste in Den Haag verrassend punten tegen Aalsmeer 2 (29-30). Volendam 2 en BFC hielden elkaar in bedwang: 19-19.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie