Skip to main content

E&O raakt dragende tiener kwijt aan VOC

Mariël Beugels is de derde nieuwkomer bij Succes Schoonmaak/VOC. De jonge spelmaakster van Misker/E&O verkast van Drenthe naar de hoofdstad. 

Advertentie

Beugels was dit seizoen een revelatie in Zuidoost Drenthe. Onder leiding van de behendige tiener wisten de dames van trainer/coach Mike van Rooden zich overtuigend te handhaven in de eredivisie. In bijna ieder duel werd Beugels topscorer aan de kant van de groen/witten.

In de laatste derby tegen DOS op het hoogste niveau kwam Beugels tot liefst veertien treffers. Beugels maakte op veertien jarige leeftijd haar eredivisiedebuut voor de groenen uit Emmen.

Handbal Academie
De 18-jarige Drentse is de derde versterking voor de verliezend finalist uit Amsterdam. Eerder voegden Dionne Housheer en Bo van Wetering zich aan bij de selectie van Bert Bouwer. Net als Van Wetering, die overkomt van SEW, traint Beugels doordeweeks aan de Handbal Academie in Arnhem.

Eerder raakten de Emmenaren keepster Manon Berends kwijt, die haar gympen aan de wilgen hing. E&O had vergaande interesse in opbouwer Annika Noordink, maar de voormalig speelster van buur DOS tekende een contract bij landskampioen Sercodak/Dalfsen.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Tina KolthofAdvertentie

Join the discussion 42 Comments