Skip to main content

E&O-trainer Bergholt wil eredivisiekans in Emmen optimaal benutten

By 1 september 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Voor het eerst sinds 2018 laat E&O zich zaterdagavond met de damesploeg op het hoogste niveau zien. Trainer/coach Henrik Bergholt (58) wil de hut in Emmen weer vol spelen. “Dit is een mooie kans.”

Advertentie

Omdat Fortissimo en MHV’81 afzagen van promotie, kregen de Emmenaren in de lente te horen omhoog te kunnen. Een kans waar E&O al een tijd op loerde, omdat de club de talentvolle ploeg graag op eredivisieniveau in actie ziet.

“Er zit veel potentie in deze groep”, legt Bergholt uit. Sinds 2022 staat hij bij de dames van E&O aan het roer. Daarvoor coachte de oud-international van Denemarken de heren in het groen-wit. “Ik hoop dat ze zaterdagavond niet te zenuwachtig zijn.”

Gerichte versterkingen
Tegen Kwiek moeten de Emmenaren de zenuwen onder controle hebben. “Er staat een team met talent, kwaliteit, maar ook zonder veel ervaring op dit niveau”, is Bergholt realistisch. Jongelingen als Alysa Korterink, Romy Stadens en Maaike Evenhuis hebben zich de afgelopen seizoenen in de eerste divisie laten zien. “Vorig seizoen was het soms heel goed en soms ook slecht. Dan werd de bal te makkelijk weggegeven.”

Advertentie

Gerichte versterkingen geven Bergholt en E&O hoop. Van de aanstaande tegenstander uit Raalte zijn doelvrouw Claudia Ter Wal en zussen Jessica en Tessa Hilbrands overgekomen. “Zij zijn net iets ouder dan veel meiden van E&O. Dat maakt mijn werk wat makkelijker, haha.”

Skjern
De Deen speelde met Skjern op het allerhoogste niveau van Europa. Zijn zoon Emil Bergholt is ook actief voor die topclub en debuteerde dit kalenderjaar net als zijn vader in de nationale ploeg van het handbalgekke land. “Hij leeft ervoor. Net als ik in die tijd. Ik hoop ook dat de meiden dat gaan doen.”

In het seizoen 2010/2011 liet de damesploeg van E&O zich nog in Europa zien. Oranjedames met een verleden in Emmen zijn Lois Abbingh, Anouk Nieuwenweg en Merel Freriks.

Op YouTube gezien
“Dit is zo’n mooie kans E&O nog meer op de kaart te zetten”, weet de ervaren Bergholt. “We zullen er alles aan doen in deze competitie te verrassen. Ik hoop dat de hal weer net als tien jaar geleden, ik heb video’s op YouTube gezien, vaker goed vol zit. De steun kunnen we gebruiken. Dan groeit de sport in de regio en is er in de toekomst misschien meer mogelijk.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie