Skip to main content

E&O trakteert promotiekandidaat op tweede nederlaag

By 14 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Het stond niet in het script voor 2024 van promotiekandidaat DFS Arnhem, maar subtopper E&O heeft de Gelderse thuisploeg gisteravond op de tweede nederlaag van het seizoen getrakteerd.

Advertentie

Met nog twintig tellen te spelen bepaalde jeugdinternational Marek Skwarczynski de eindstand in Arnhem op 30-31. Vorige week greep de 17-jarige rechteropbouwer van E&O met Jong Oranje nog naast een EK-ticket, maar vanaf zeven meter in de eredivisie bleef Skwarczynski koel.

Twee minuten eerder maakte Peter Schoenaker nog gelijk namens DFS Arnhem. De 30-30 werd met gejuich door het thuispubliek ontvangen, want halverwege stond het 13-18 voor E&O.

Gered door Grit
Op de juiste momenten in de Gelderse hoofdstad kon doelman Sjoerd Grit de Drenten helpen. Zo keerde de keeper van E&O in de slotminuut twee ballen van DFS Arnhem waaronder een break-out van de daarvoor belangrijke cirkelspeler Schoenaker.

BFC is op gelijke hoogte met DFS Arnhem gekomen. Daar was een zege op provinciegenoot R+D Watersley Handbal voor nodig: 23-33 (15–7). Bij 10-6 na een kwartier zat de schrik er bij BFC even goed in.

28 punten
Beide koplopers hebben 28 punten na zestien wedstrijden. In de lente speelt de kampioen in een tweeluik met de nummer laatste van de HandbalNL League om een plek in de BENE-League,

Foto: FotoReza

Advertentie