Skip to main content

Er is een kiertje ontstaan voor Hendrikse: “Bij Thüringer kennen ze een heel andere Nathalie”

Waar Lois Abbingh afgelopen week haar 200ste interland speelde, maakte Nathalie Hendrikse op 28-jarige leeftijd haar debuut voor de nationale ploeg. Een kiertje naar de Olympische Spelen is voor de rechterhoekspeler van het Duitse Thüringer HC ontstaan. “Niet gemakkelijk, maar ik hou wel van uitdagingen.”

Advertentie

Over twee duels met Tsjechië maakte Hendrikse een kleine 25 minuten. “Na één training op dinsdag moest ik in Praag meteen invallen. Ik heb mijn eigen, zekere spel uit Duitsland niet aan de bondscoach kunnen laten zien. Ik ben benieuwd of ik er in april weer bijhoor”, neemt de Amsterdamse meteen een positie in.

“Ik had al geen rekening meer gehouden met de uitnodiging van enkele weken geleden”, vervolgt Hendrikse meteen. Per Johansson verkoos in de EK-kwalificatiewedstrijden met de Tsjechen, door twee zeges is het EK-ticket binnen voor Nederland, Hendrikse boven Kelly Vollebregt. “Met een appje maakte hij me duidelijk dat ik een kans kreeg. Ook gaf hij toe mij, gezien m’n goede spel voor Thüringer HC, misschien al eerder een kans te hebben moeten geven.”

Gaaf voor zoveel fans
Uitgerekend anderhalve maand voor het belangrijke OKT voegde Hendrikse zich een week geleden bij de Oranjedames. “Lastig en onwennig. Ik ken veel meiden, omdat ik tegen hen heb gespeeld, maar iedere ploeg heeft eigen regels en afspraken”, legt de linkspoot uit. “Als je nieuw in een groep bent pas je, je aan. Dat is bij de club in Duitsland anders. Daar trek ik sneller m’n mond open. Bij Thüringer HC ben ik basisspeler en hier kom ik net kijken.”

Advertentie

De interland in Den Bosch was voor Hendrikse een ervaring op zich. “Het is lang geleden dat ik in Nederland heb gespeeld”, zegt de oud-speler van VOC. In 2017 ruilde Hendrikse de Amsterdammers in voor het Noorse Gjerpen. Sinds 2019 is ze in de Bundesliga actief. “Het was gaaf om voor zoveel fans een EK-kwalificatiewedstrijd in je land te spelen.”

Angela Malestein
“Niet gemakkelijk, maar ik hou wel van uitdagingen”, deelt Hendrikse krachtig. Haar enige schotpoging ging mis. “Ik heb me vooral op de dekking gefocust. Er waren twee momenten die ik anders had kunnen oplossen. Al moet ik ook niet te kritisch op mezelf zijn. Je hebt maar kort de tijd en dan staat de druk er natuurlijk op.”

Angela Malestein maakte in het tweeluik de allermeeste minuten op de rechterhoek. De positiegenoot is al jaren de onbetwiste nummer één op die positie en zal dat in Torrevieja, waar het OKT plaatsvindt, ook zijn.

Stuk relaxter?
Heel anders is de situatie van Hendrikse in Erfurt waar ze tot blijdschap van heel Thüringer HC haar aflopende contract heeft verlengd. “Bij Thüringer kennen ze een heel andere Nathalie. Daar is mijn positie sterker en zekerder waardoor je ook vrijer kunt bewegen.” Dan met een knipoog: “Ik neem aan dat Per genoeg beelden vanuit de Bundesliga bekijkt.”

Daar heeft Hendrikse baat bij, want volgende maand komt de nationale ploeg weer samen en de afgelopen zeven dagen smaken voor de blondine naar meer. “De meeste meiden hebben het OKT en de Spelen al wel in hun agenda staan. Dat is voor mij heel anders. Als ik voor de EK-kwalificatieduels met Finland en Portugal er weer bij kom, ben ik vast een relaxter. Tussen die wedstrijden en het OKT zit ook nog een trainingsstage. Ik ben benieuwd of ik meer tijd krijg mezelf te bewijzen.”

Foto: FotoReza

Advertentie