Skip to main content

Er wordt bij het Tachos van gangmaker Veltman maar heel weinig gezeikt

Houd de moed er na elf nederlagen in twaalf wedstrijden maar eens in. De schone taak van linkeropbouwer en gangmaker van Tachos Nick Veltman (21).

Advertentie

Als nieuwkomer in de BENE-League hebben de Waalwijkers het zwaar. Alleen Atomix doet het minder dan Tachos. Al is van tegenvallende prestaties volgens Veltman géén sprake: “We wisten wat ons na de titel in de eredivisie te wachten stond. Het niveauverschil met de BENE-League is groot. Groeien doen we samen en dat moet in de lente tot mooie prestaties in de HandbalNL League leiden.”

De schutter van de Waalwijkers laat zijn stemming niet bepalen door de vele verliespartijen op hoog niveau. “Dat wordt in de kleedkamer ook van mij verwacht. Positiviteit. Ik ben pas 21, maar er zijn veel meer jongere spelers bij Tachos. Bij de A-junioren was ik al de aanvoerder en sinds ik voor de hoofdmacht speel probeer ik ook het goede voorbeeld te geven.”

Blijven juichen
“Als je zo vaak verliest is het makkelijk om te gaan afgeven op elkaar, maar dat laten we niet toe. Ik probeer de tieners samen met anderen en ook onze coach Hans (Van Dijk, red.) op te peppen. Er is genoeg om voor te gaan, zelfs als je tien doelpunten achterstaat”, zegt Veltman. “We stellen in wedstrijden subdoelen. De schade beperkt houden, bijvoorbeeld. Daarom blijven we juichen. Ook als het al duidelijk is dat we de punten niet gaan pakken. Daar kijken tegenstanders wel eens van op.”

Advertentie

De student Bestuurskunde begon met spelen bij Taxandria uit Oisterwijk. “Toen ik naar Tachos overstapte had ik niet kunnen bedenken nu in de BENE-League te spelen. We vochten toen ik enkele jaren geleden mijn debuut voor het eerste maakte nog tegen degradatie uit de eredivisie. Vorig jaar viel alles op z’n plek waardoor we ons nu in deze mooie competitie mogen laten zien.”

Handhaven in de lente
“Wekelijks staan we tegenover internationals van bijvoorbeeld Nederland en België. Dat helpt ons beter worden. Daar hoort ook het maken van fouten bij”, is de heldere analyse van Veltman. “Eigenlijk is het knap dat we maar zo weinig zeiken. Het gaat er bij ploegen die boven ons staan wel eens minder vriendelijk aan toe. Ik vind het een kwaliteit van ons dat we er ondanks het niveauverschil iedere week weer met frisse zin staan.”

“Dat ik als scorende opbouwer en gangmaker een rol kan spelen richting de talenten bij Tachos vind ik fijn”, besluit Veltman. “Of ik wel eens nadenk over een volgende stap? Nee, het klaarspelen bij Tachos vind ik een groot en goed doel. Het zou toch wat zijn als we in de lente ons in de HandbalNL League kunnen handhaven op dit niveau? Daar geven we nu al alles voor.”

Foto: FotoReza

Advertentie