Skip to main content

Er wordt bij Oranje niet met stoelen gegooid

By 7 december 2020Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Ontevreden en teleurgesteld is de puntloze nationale ploeg na de valse start op het EK zeker. Maar volgens linkerhoekspeelster Martine Smeets (30) staan alle neuzen nog dezelfde kant op.

Advertentie

Bij winst op Hongarije is Nederland zeker van de hoofdfase. Maar na twee nederlagen in Denemarken is de stemming bij de vaak zo goedgemutste Oranjedames bedrukt. “De druk is hoog”, verzekert Smeets.

Vreugde en respect
Vorig jaar pakte Nederland goud in Kumamoto. Dat zorgt volgens Lois Abbingh toch voor een ander gevoel op het EK. “Het WK heeft ons als mens niet veranderd”, zegt de Groningse. “Maar teams gaan wel anders naar ons kijken.”

De 27-25 verliespartij tegen Kroatië betekende de tweede nederlaag op rij op het EK. “Er is niet met stoelen in de kleedkamer gegooid”, vertelt Smeets. “We blijven bij elkaar. Ook zijn we niet de ploeg die eenmaal terug in het hotel op elkaar gaat mokken. Twee keer achter elkaar verliezen is moeilijk, maar de kracht van ons team blijft de vreugde en respect voor elkaar.”

Meer verwacht
Ook Abbingh hoopt tegen Hongarije op het gewenste resultaat. Sinds 2015 eindigde Nederland ieder eindtoernooi in de top-4. “We zijn vaak afwachtend als het gaat om doelen stellen. Dat hebben we dit jaar ook gedaan, maar toch wordt er na de wereldtitel meer van ons verwacht.”

Foto: Kolektiff Images

Advertentie