Skip to main content

Er wordt flink gehandeld in de Bundesliga

In de Bundesliga voor vrouwen draait de transfercarrousel op volle toeren. Spelen er na de zomer nog wel zoveel Nederlanders in de Duitse topcompetitie?

Advertentie

Zoƫ Sprengers naar Borussia Dortmund, SV Union Halle-Neustadt neemt Maxime Struijs over en Merel Freriks ruilt Duitsland in voor de Franse eredivisie. Er wordt flink gehandeld in de Bundesliga.

Toekomst Van der Heijden?
Waar aanvoerder van Oranje Danick Snelder SG BBM Bietigheim trouw blijft, is het nog altijd niet duidelijk of Laura van der Heijden haar aflopende contract bij runner-up Borussia Dortmund gaat verlengen. Zet het vertrek van Freriks de rechteropbouwer van het Nederlands team aan het denken?

In Dortmund hopen ze op de terugkeer van Delaila Amega. Deze week liet de spelmaakster na drie kruisbandblessures in het Noordhollands Dagblad optekenen te twijfelen over haar toekomst. Als Amega stopt blijven er nog minder Nederlanders bij de geel-zwarten over.

SU Neckarsulm
Ook bij SU Neckarsulm veel verloop. Sharon Nooitmeer heeft verlengd, maar Nathalie Hendrikse en Jill Kooij gaan de blauw-gelen verlaten. Het is nog niet bekend waar het duo naartoe gaat. Eerder speelde Hendrikse in Noorwegen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie