Skip to main content

‘Er wordt wel gedacht aan een finale tegen Lions’

Het is een intensieve trainingsweek bij Targos Bevo HC. Deze staat compleet in het teken van de Final Four van de BENE-League. Na de gewonnen landstitel in 2014, waarbij het imago van de ‘eeuwige tweede’ eindelijk werd doorbroken, hunkert men in Panningen naar meer prijzen. De BENE-League titel zou een mooie bekroning zijn op een tot nu toe uitstekend seizoen. Vorig jaar werd de finale nipt verloren van OCI Lions met 27-25. Hoe gaat het dit jaar lopen?

Advertentie

Morgen speelt het als derde geëindigde Bevo tegen Initia Hasselt, de nummer twee van de rankschikking. Ter voorbereiding heeft hoofdtrainer Martin Vlijm de trainingsintensiteit nog maar eens een tandje opgeschroefd. Op fysiek gebied is de selectie topfit, twee uitzonderingen daar gelaten. Max de Lange (gebroken middenhandsbeentje) en Nick de Kuyper (achillespees) zijn vanwege blessures niet inzetbaar. Als versterking is Nick van den Beucken door Vlijm bij de groep. Van den Beucken kan worden ingezet in het middenblok van de verdediging en heeft de laatste twee wedstrijden bewezen dit goed aan te kunnen. Buiten het veld zijn de spelersgroep en de technische staf regelmatig bezig met analyses van het eigen spel en het spel van de tegenstander. Er wordt in ieder geval niks aan het toeval over gelaten.

‘Het laatste duel tegen Hasselt was een veredelde oefenwedstrijd.’

De spelersgroep heeft veel zelfvertrouwen in aanloop naar de Final Four. Dit zelfvertrouwen is onder andere gebaseerd op de resultaten van de laatste maanden. Vanaf de wedstrijd bij Sasja uit (14 november 2015) werden bijna alle BENE-League wedstrijden gewonnen. Alleen bij Bocholt uit liet men een punt liggen (30-30) en de laatste wedstrijd uit bij Hasselt ging verloren (22-21). Laatstgenoemde, een veredelde oefenwedstrijd, heeft dan ook geen voorspellende waarde voor het aankomende weekend. Deze wedstrijd wordt betiteld als een wedstrijd waarin beide ploegen niet tot het uiterste gingen.

‘Er wordt wel gedacht aan een finale tegen Lions.’

Een ding is zeker: Aankomende zaterdag zullen beide ploegen wel tot het uiterste gaan om een finaleplek te veroveren. De voorspellingen vanuit het Bevo kamp lopen niet ver uiteen; de een zegt dat er 60 procent kans is om te winnen en de ander houdt het op 50/50. Dat Hasselt te pakken is, daar zijn de spelers het in ieder geval allemaal over eens, maar ze zijn zich er ook van bewust dat Hasselt niet voor niets op de tweede plek is geëindigd. Het beloofd een mooie, spannende pot handbal te worden. Over de andere twee ploegen, OCI/Lions en QubiQ Achilles Bocholt, wordt weinig los gelaten. Er wordt wel gedacht aan een finale tegen Lions, maar de spelers zijn daar nu nog niet mee bezig: ‘Dat wordt vanzelf wel duidelijk.’

Advertentie

‘Finales in de Topsporthal Fitland XL in Sittard hebben voor Bevo namelijk een historisch precedent.’

Mocht het zo ver komen dat Bevo en Lions tegenover elkaar staan in de finale op zondag, dan zullen er veel Bevo aanhangers zijn met vertrouwen in een goede afloop. Finales in de Topsporthal Fitland XL in Sittard hebben voor Bevo namelijk een historisch precedent. Of het daadwerkelijk zo ver gaat komen is maar de vraag. Hoe dan ook, de mannen van Bevo zijn er naar eigen zeggen klaar voor en willen er alles aan doen om de BENE-League titel dit jaar te bemachtigen.

Foto: FotoReza, Handbalfoto.nl
Tekst: HI Clubwatcher Noord – LimburgAdvertentie

Join the discussion 11 Comments