Eredivisie: BFC blijft aan kop, bijna vijftig goals Quintus

By 23 januari 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

BFC blijft in de eredivisie aan de leiding gaan. Quintus, Houten en Hellas vormende hete adem in de nek van de koploper.

Op zaterdagavond leek BFC een makkelijke avond tegemoet te gaan. Met nieuwkomer Vrone/Berdos op bezoek werd bij 20-12 de kleedkamer opgezocht. Na rust kwamen de bezoekers uit Noord-Holland sterk terug, maar klonk voor de Limburgse lijstaanvoerder – waar Jordi Cremers na blessureleed zijn rentree maakte – tijdig het eindsignaal: 32-29.

Poot en De Bakker
Tegelijkertijd ontdeed Hellas zich met speels gemak van stadgenoot EHC: 40-23 (19-11). Peter Lotman van het AD telde liefst dertien doelpunten in het wit-blauw van Martijn Poot.

Quintus deed daar nog een schepje bovenop. De runner-up hield zaterdagavond geen spaan heel van hekkensluiter Havas: 46-28. Met negen goals werd rechterhoekspeler René de Bakker (foto) nog maar eens topschutter van Quintus.

Houten
Op bezoek bij zijn vorige werkgever Dynamico had Vladan Mijalkovic het met Houten één helft lastig (9-11). In de tweede helft sprintten de gasten uit Utrecht bij de thuisploeg vandaan. Door de 21-30 uitzege blijft Houten meedoen om de eredivisietitel.