Skip to main content

Eredivisie: DSVD wint kelderduel, knappe zege Velo

By 12 december 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

DSVD heeft in het kelderduel van de eredivisie twee punten opgepikt. Afgelopen weekend ook zeges voor promovendus Velo en V&L.

Advertentie

Met hekkensluiter BFC op bezoek ging DSVD, gecoacht door Jan Majoor (foto), zaterdagavond bij 13-11 rusten. Maaike Hemmer tilde het verschil in de tweede helft even naar vier (16-12).

De gasten uit Beek gaven niet op. Len Hendrix zorgde voor de gelijkmaker en daar deed Femke Houtvast nog een schepje bovenop (17-18). In de laatste tien minuten stelde DSVD na 18-18 toch orde op zaken.

Weer twee keer Hemmer
Dagmar Oude Voshaar, weer twee keer Hemmer en Marieke Wesselink beslisten de partij in het voordeel van de Deurningers: 22-20. Door de thuisoverwinning op BFC komt DSVD op gelijke hoogte met VZV. Beide teams hebben na tien wedstrijden zes punten.

Na de derbyzege op Quintus heeft nieuwkomer Velo ook hoogvlieger Volendam weten te verslaan. Met oud-coach Zigmond Makay op bezoek in Wateringen werd het na 11-13 halverwege 27-25 voor Velo. Carmen Riepe en Kirsten van Steenbergen scoorden er tegen Volendam ieder zeven.

Plaats zes
V&L heeft gisteren het uitduel met laagvlieger PSV overleefd. Bij 29-30 klonk voor de gasten uit Geleen op het juiste moment het eindsignaal. Door de uitoverwinning neemt V&L plaats zes in de eredivisie over van Kwiek.

Lees ook: VOC neemt landskampioen HandbaL Venlo ongeslagen status af

Foto: Tina Kolthof

Advertentie