Eredivisie: Houten blijft winnen, Quintus en BFC maken top-3 compleet

Het Utrechtse Houten staat met nog tien eredivisiewedstrijden te gaan nog altijd eerste. Ook achtervolgers Quintus en BFC wonnen afgelopen speelweekend.

Koploper Houten kwam zaterdagavond voor rust nog niet van E&O af (18-16), maar had in de tweede helft maar even nodig de thuiswedstrijd te beslissen. Door goals van onder andere Milo Bos, Rick van Soest en tienvoudig doelpuntenmaker Bram Versteegden was het bij 27-18 gedaan met de spanning in The Dome.

Rick van Ravesteijn
De 35-25 van Boy van Eijk betekende het eerste gaatje van tien. De veertigste en laatste van de thuisploeg kwam van de hand van cirkelspeler Sem Klinkenberg (foto): eindstand 40-28.

Quintus is gelijktijdig buur WHC/Hercules voorgebleven: 32-26. Tot 21-21 was het in Kwintsheul heel spannend. Peter Lotman van het AD telde elf doelpunten van Rick van Ravesteijn. Namens WHC/Hercules scoorden Mark Broers en Luca Baak ieder vijf keer.

Blessure Croonen
Waar Hellas averij in Aalsmeer heeft opgelopen, is concurrent BFC wel met twee punten aan de haal gegaan. Met DFS Arnhem op bezoek werd het 30-24 voor de Limburgers waar schutter Jeroen Croonen in de tweede helft geblesseerd uitviel.