Eredivisie: Kwiek klopt provinciegenoot, eerste punten voor PSV

By 24 september 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Kwiek blijft het goed doen in de eredivisie. Met provinciegenoot DSVD op visite zijn de Overijsselaars gisteravond op zes punten gekomen.

In Raalte maakte de thuisploeg in de eerste helft al korte metten met DSVD. Rechteropbouwer van Kwiek Paris Scholten bepaalde de ruststand op 19-9.

36-24
Zeven minuten voor het laatste fluitsignaal maakte Floor Liefers de dertigste van de rood-zwarten. Door de 36-24 winst staat Kwiek net als VZV op zes uit vier wedstrijden.

Alleen finalisten VOC en HC Groot Venlo doen het met acht punten beter dan Kwiek. De koploper uit Amsterdam rekende gisteravond in Zuid-Limburg af met V&L: 21-33.

Lombarts en Decker
PSV heeft de laatste plaats in de eredivisie overgedragen aan E&O. In de partij tussen de enige twee ploegen zonder punten overtuigden de Eindhovenaren. In Emmen werd het 22-33 voor PSV.

Na 5-6 liepen de Noord-Brabanders uit naar 8-16 halverwege. Katie Lombarts en Simone Decker maakten er ieder acht tegen E&O.