Eredivisie: Quintus en DFS Arnhem leiden, twee teams volgen

Quintus en DFS Arnhem hebben de eerste competitiemaand afgesloten met zege nummer vier. De koplopers van de eredivisie zijn nog ongeslagen en ontmoeten elkaar aanstaande zaterdagavond.

Koploper Quintus had afgelopen weekend één helft last van Watersley R+D Handball. Na 14-10 in de pauze liepen de Zuid-Hollanders in de tweede dertig minuten heel snel uit. René de Bakker zorgde voor het eerste verschil van tien (23-13). Linkspoten Marnix Roos en Youri Schutte bepaalden in Kwintsheul de eindstand op liefst 38-17.

DFS Arnhem (foto) houdt door een uitoverwinning in Oss gelijke tred met Quintus. Tot de 10-11 van Wout van Iperen kon thuisploeg Dynamico zaterdagavond mee met de gasten uit Gelderland.

Aanstaand weekend
Nog voor het rustsignaal sloeg DFS Arnhem via drie treffers van Soufiane Rhouma een gaatje (10-15). In de eerste zes minuten van de tweede helft vonden de bezoekers via onder andere linkerhoekspeler Jorim Steenstra en Dani Blom het net. De 12-22 achterstand kwam Dynamico niet te boven: 24-34.

Aanstaand weekend treft de top-2 elkaar in Arnhem. Om 19:00 begint het duel tussen de nummers één en twee: DFS Arnhem – Quintus.

BFC en Tachos
Plaats drie in de eredivisie is voor BFC dat met E&O op bezoek overtuigde: 37-26 (18-14). Ook Tachos is zaterdagavond op zes punten gekomen door WHC/Hercules te verslaan.

Na 16-13 halverwege kwamen de Hagenezen in helft twee terug tot twee goals. Na de 24-22 van Stan Zwinkels drukte Tachos weer het gaspedaal in. Met twee doelpunten achter elkaar tilde Espen Klomp de score naar 27-22 waarna WHC/Hercules de strijd met Tachos moest staken. Na het uur in Waalwijk klonk bij 35-29 het eindsignaal.