Skip to main content

Eredivisie: Quintus op gelijke hoogte met koploper, Feyenoord en Hellas komen eraan

By 23 oktober 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Eredivisionist Quintus is afgelopen weekend op gelijke hoogte gekomen met de lijstaanvoerder. Door zeges in Zuid-Holland hebben Feyenoord Handbal en Hellas aansluiting bij de top-3 gevonden.

Advertentie

Quintus rekende zaterdagavond op eigen vloer af met de opleidingsploeg van Bevo: 40-32. In het doelpuntrijke duel gingen beide teams bij 21-15 rusten. Peter Lotman van het AD telde tien goals van rechteropbouwer van Quintus Marnix Roos.

De ploeg van Neso Saponjic (foto) heeft punt elf en twaalf binnen. Samen met DFS Arnhem en BFC gaat Quintus in de eredivisie aan de leiding.

Over Vrone/Berdos heen
In Rotterdam legde Feyenoord Handbal, na een achtste plaats op de EHF Beach Handball Champions Cup 2023, concurrent Vrone/Berdos met 34-25 over de knie. Bij rust was het verschil al vijf treffers (21-16). Door de thuisoverwinning gaat Feyenoord Handbal over Vrone/Berdos heen op de ranglijst.

Advertentie

Ook in Zuid-Holland: EHC – Hellas. In een ongelijke derby, schrijft Lotman in de krant, werd het na 3-10 uiteindelijk 20-37 voor de gasten in het wit-blauw. Waar Thomas Beltman er zaterdagavond acht scoorde, vond Rijk van Doeland namens EHC vijf keer het net.

Caspar Hovingh
Verheugend was halverwege de tweede helft de terugkeer van Hellas-doelman Caspar Hovingh. Na lang blessureleed loste hij Storm Bolman af. Nieuwe nummer vijf op de ranglijst Hellas heeft net als Feyenoord Handbal en Aalsmeer 2 negen punten.

Uitslagen eredivisie:
Quintus – Bevo 2 40-32
EHC – Hellas 20-37
Feyenoord – Vrone/Berdos 34-25

Top-5 eredivisie:
1. DFS Arnhem 7-12
2. Quintus 7-12
3. BFC 7-12
4. Volendam 2 7-10
5. Hellas 7-9

Aankomend weekend is onder andere Tachos – Hellas en WHC/Hercules – Quintus. Koploper DFS Arnhem gaat zaterdagavond bij PSV op bezoek.

Foto:

Advertentie