Skip to main content

Eredivisie: Tachos heeft tweetal terug, koploper tegen Emmenaren

By 12 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Een week later dan de eredivisie voor vrouwen gaan ook de mannelijke eredivisionisten weer in de baan. Twee van drie clubs uit de top-3 beginnen uit.

Advertentie

Nummer drie Tachos kan in 2024 weer beschikken over Mark Robbesom en Joep Voermans. Het tweetal is terug na blessureleed. Voermans speelde anderhalf jaar geleden voor het laatst en moest door een kruisbandblessure heel het BENE-Leagueseizoen aan zich voorbijlaten gaan.

Tegen Vrone/Berdos staat de opbouwer net als Robbesom weer op het Waalwijkse wedstrijdblad. Een meevaller voor trainer/coach Frank van Ommen (foto), want aanvoerder Joost Rombouts zich nog altijd in de lappenmand en ontbreekt in Sint Pancras.

Ook op zaterdagavond: koploper DFS Arnhem tegen E&O. De gasten uit Emmen hebben de laatste zes wedstrijden van 2023 gewonnen en zijn naar plaats zes gestegen. Met slechts één nederlaag in vijftien duels gaat de Gelderse thuisploeg trots aan de leiding in de eredivisie. Kan DFS Arnhem in 2024 naar de BENE-League promoveren?

BFC volgt op twee punten en een wedstrijd minder gespeeld te hebben. De ploeg van Richard Curfs blijft in de eerste speelronde van het nieuwe kalenderjaar dichtbij, want BFC gaat bij Watersley R+D Handball langs. In Geleen gaat BFC-spelmaker Lou Peters veel oud-teamgenoten treffen.

Programma zaterdag 13 januari:
19:00 Watersley R+D Handball – BFC
19:00 PSV – Quintus
20:00 Feyenoord – Dynamico
20:30 Vrone/Berdos – Tachos
20:40 DFS Arnhem – E&O
20:40 EHC – Aalsmeer 2
21:00 Hellas – Volendam 2

Zondag 14 januari:
14:15 Bevo 2 – WHC/Hercules

Advertentie