Eredivisie: Top-2 is productief, thuiszege voor Quintus en VZV

By 23 oktober 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

De machtige top-2 van de eredivisie heeft in speelronde zeven van de eredivisie opnieuw geen fout gemaakt. Titelfavorieten VOC en HC Groot Venlo worden op de ranglijst gevolgd door Quintus en VZV.

In Volendam kon de thuisploeg tot 4-4 mee met koploper VOC. Daarna liepen de Amsterdammers uit. Donna Bakker maakte de 4-9 en vlak voor rust bepaalde invaller Jalisha Loy de ruststand op 11-19.

De thuisploeg kwam in de tweede helft even terug. Vanuit de rechterhoek maakte Joya Vlaming de 20-24. Daarna drukte VOC het gaspedaal weer in. Na 25-33 werd het zaterdagavond 28-33 voor VOC.

De veertigste
Runner-up HC Groot Venlo maakte zaterdagavond snel korte metten met nummer laatst E&O. Na 7-1 was het in Noord-Limburg al gedaan met de spanning. Halverwege stond het 18-10 en twee minuten voor tijd maakte Pien de Swart de veertigste van HC Groot Venlo. Uiteindelijk werd het 42-24 voor de belager van VOC.

Verslaggever van het AD Peter Lotman zag Quintus V&L verslaan: 30-23. De basis voor de zege werd voor rust gelegd door de nieuwe nummer drie van de eredivisie (17-11). Judith van der Helm maakte er tegen de Limburgers zeven.

Meike Kruijer
Meike Kruijer hielp VZV langs Kwiek. De partij tussen de nummers vier en vijf van de eredivisie eindigde door negen doelpunten van de linkspoot in 36-33 voor de Noord-Hollanders. Na 23-16 kwamen de gasten uit Raalte nog terug tot 28-28.

5. Kwiek 7-8

Aanstaande zaterdag treffen kampioenskandidaten VOC en HC Groot Venlo elkaar in de hoofdstad. Dan is ook het pikante treffen tussen Velo, zesde, en Quintus. In de zomer raakte laatstgenoemde club een aantal speelsters kwijt aan de buur uit Wateringen.