Skip to main content

Eredivisie: Topper tussen twee en drie en degradatiekraker in Emmen

By 16 december 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Net als in de BENE-League staat dit weekend ook in de eredivisie voor vrouwen de partij tussen de nummers twee en drie op de agenda. HC Groot Venlo ontvangt VZV. Ook in de kelder een belangrijke pot.

Advertentie

De tweede plaats van HC Groot Venlo achter titelhouder VOC mag geen verrassing heten. Dat is de hoge positie op de ranglijst voor de bezoekers uit Noord-Holland wel. VZV speelde vorig seizoen nog tegen degradatie, maar onder Edwin Janssen zijn de wit-roden op dreef.

Verder ook in speelronde dertien: de koploper in Amsterdam tegen nummer vijf Kwiek en derby Volendam – SEW. In de zomer hebben Joya Vlaming, Femke Reus en Isa Vet het tenue van SEW ingeruild voor het oranje-zwart van de huidige nummer negen in de competitie. Verschil in punten tussen Volendam en SEW: zes in het voordeel van de formatie van Michael Vijverberg.

In Emmen treffen de onderste twee ploegen van de eredivisie elkaar: E&O en V&L. Beide teams hebben al van trainer gewisseld. Bij de Emmenaren zit Jan Gerald Mulder op de bank en Jo Smeets heeft het stokje van Harold Nusser overgenomen.

Waar E&O nog puntloos is, staat V&L op vijf. In de heenronde versloegen de blauw-witten de aanstaande opponent in Geleen en ook zegevierde V&L vorige maand bij Volendam. Als de Drentse thuisploeg wil voorkomen dat het zonder bonuspunten aan de play-downs begint, is vanavond het moment op te staan.

Programma vanavond:
19:00 HC Groot Venlo – VZV
19:00 DSVD – Quintus
19:00 VOC – Kwiek
19:00 PSV – Velo
20:00 E&O – V&L
21:00 Volendam – SEW

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie