Eredivisie: VZV verslaat Quintus, zevende zege VOC

By 26 november 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Tijdens de herstart van de eredivisie heeft VZV van zich afgebeten door het hoger geklasseerde Quintus in ‘t Veld te kloppen: 25-24.

Na 12-11 leek VZV zeven minuten voor tijd de thuiswedstrijd al te beslissen. Maud Kruijer maakte de 23-20 voor de thuisploeg.

Jane Kramer
De gasten uit Kwintsheul gaven niet op. Twee minuten voor tijd kwam de gelijkmaker van de hand van Jill van de Berg (24-24). In de aanval erop scoorde achtvoudigdoelpuntenmaker Jane Kramer de 25-24.

Na een time-out kreeg Quintus nog een laatste kans. De paal werd geraakt waarna de tijd op was. De wisselspelers van VZV renden het veld in om pas de derde voltreffer van het seizoen te vieren.

Op basis van het doelsaldo
Ook in Noord-Holland: VOC tegen V&L. De Amsterdammer moesten voor beide punten minder diep gaan (34-19). Op basis van een beter doelsaldo heeft VOC de tweede plaats van SEW overgenomen.