Skip to main content

Eredivisieduel opgeschrikt door ‘photoshoprel’

By 28 september 2016Eredivisie, Voorpagina

Een auto van de uitploeg. Beklad in het geel en blauw van Aristos. Handballend Nederland werd gisteravond opgeschrikt door hooligan-achtige taferelen. Paniek. Uiteindelijk bleek het een storm in een glas water.

Advertentie

Confrontaties tussen Noord-Hollandse rivalen DEF-Fire/Aristos uit Amsterdam en FIQAS/Aalsmeer blijven nooit onbesproken. De harde kern van de thuisploeg uit de hoofdstad houdt wel van een potje provoceren. Zo werd er dinsdag op de Facebook-pagina van de Aristos Ultras vlak voor het eredivisieduel een opmerkelijke foto geplaatst.

“We zoeken vaak de grens op”

Een auto van de gasten uit Aalsmeer was beklad. De naam van de harde kern schitterde prompt op de zijkant van de bolide van de buren. ‘Wie niet springt is voor Aalsmeer’, schalt vaak door de Aristoshal. Dinsdagavond maakten de ‘Ultras’ het wel heel bont. Het zorgde voor een boel tumult in Amsterdam. Er werd schande gesproken.

Geslaagde grap
“We zoeken vaak de grens op”, laat een afgevaardigde van de harde kern van Aristos weten. Op Facebook noemen ze zichzelf gekscherend een religieuze overtuiging. “En soms gaan we erover”. Na veel opschudding bleek het om een grap te gaan. Toen Aalsmeerspeler Nils Dekker na de wedstrijd aan kwam bij zijn auto was er niks te zien. Hoe de tekst op de auto terecht is gekomen is vooralsnog niet helemaal duidelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid is de foto bewerkt op de computer. “De commotie is vooral een compliment aan de photoshopper!”.

1-0 voor de Amsterdammers. Uiteindelijk maakten de gasten uit de bloemenstad gelijk. En meer. De punten gingen mee terug in de onberoerde auto (23-27).

Thuiswinst Hellas
Door de winstpartij gaat Aalsmeer 2 over Aristos heen in de competitie. In de midweekse ronde wist Hellas te winnen van Venlo/Swift 2000. In Zuid-Holland werd het 25-21 voor de formatie van Giovanni Voskuil.

Advertentie