Skip to main content

Eredivisiekoploper BFC is op matchpoint gekomen

BFC kan aanstaand weekend in eigen huis kampioen van de eredivisie worden. De Limburgse koploper deed afgelopen zaterdagavond in Eindhoven wat het doen moest: winnen van PSV.

Advertentie

Dat deed PSV nog maar weer eens met grote cijfers. Tot 5-5 kon de thuisploeg mee, maar halverwege was het verschil al groot (14-21) en na het uur schudden PSV en BFC elkaar bij 25-39 de hand.

In Noord-Brabant liet de formatie van Richard Curfs nog maar eens zien makkelijk tot scoren te komen. Voor rust maakte Jeroen Croonen acht van zijn uiteindelijk elf goals. In de snelle tegenaanval, vanuit de loop of in de combinatie met vijfvoudig doelpuntenmaker Martijn Meijer: ook PSV had weinig grip op de ervaren schutter van BFC.

Dekker en Peters
Bij de 16-32 van invaller Kjeld Dekker (foto) was het verschil tussen de eredivisionisten het grootst. Waar laatstgenoemde de meeste van zijn vijf treffers na rust maakte, had positiegenoot Lou Peters in de eerste helft de teugels in handen.

Advertentie

Dekker en Peters speelden dit seizoen tevens al voor LIONS en de vraag is of het duo dat na de zomer vaker gaat doen. Bij de samenwerkingspartner uit Sittard stoppen opbouwers Ivo Steins en Jasper Adams en vervangers zijn nog niet aangetrokken.

DFS Arnhem
Als BFC zaterdagavond ook Feyenoord Handbal, dat gelijktijdig knap zegevierde tegen hoogvlieger E&O (35-30), verslaat is de ploeg uit Beek niet meer in te halen door enige concurrent DFS Arnhem. Ook de Gelderse runner-up zette in speelronde 27 een grote uitslag neer, want bij Watersley R+D Handbal verliet DFS Arnhem bij 21-38 (11-22) het veld.

De meest verrassende uitslag van het weekend kwam uit Oss. Dynamico maakte bijna tien doelpunten meer dan Hellas dat in het linkerrijtje staat: 33-24. Bij rust stond het al 16-9 voor het team waar trainer/coach Damir Josipovic gaat stoppen. Frank Loeffen maakte er tegen Hellas zeven.

Uitslagen eredivisie:
Volendam 2 – Tachos 34-31
Feyenoord – E&O 35-30
Vrone/Berdos – Bevo 2 32-38
EHC – WHC/Hercules 22-46
PSV – BFC 25-39
Watersley R+D Handbal – DFS Arnhem 21-38
Dynamico – Hellas 33-24

Top-5 eredivisie:
1. BFC 27-49
2. DFS Arnhem 27-44
3. E&O 28-39
4. WHC/Hercules 27-38
5. Tachos 27-37

Foto: FotoReza

Advertentie