Eredivisionist DFS Arnhem wint topper, plaats drie voor Tachos

By 4 december 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

DFS Arnhem en BFC blijven winnen in de eredivisie. De derde plaats is na afgelopen weekend voor Tachos.

De Waalwijkers overleefden het uitduel met PSV. Na 10-13 halverwege en 18-21 sloeg Tachos een beslissend gaatje. Namens de formatie van Frank van Ommen (foto) tilde rechterhoekspeler Matthys Prinsen de score naar 20-26 waarna bij 23-30 het eindsignaal klonk.

Robbie van der Linden
De topper tussen DFS Arnhem en Hellas is met ruime cijfers naar de koploper gegaan waardoor Tachos de derde plaats van de bezoekers uit Den Haag overneemt: 36-25. Na 19-12 in de pauze liep de Gelderse thuisploeg, waar schutter Robbie van der Linden er acht maakte, uit naar 31-21.

In de tweede helft viel tiener Dani van Noessel in en de van Duiven overgekomen nieuweling scoorde meteen voor DFS Arnhem. Namens Hellas leverde doelman Storm Bolman ondanks negentien tegendoelpunten een goede eerste helft af. Peter Lotman van het AD telde zeven goals van Thierry van Zundert.

Zesde overwinning op rij
In Rotterdam rekende BFC af met Feyenoord: 23-34. Na rust (14-18) kwam de thuisploeg via Rowan de Bruin even terug tot 16-18. Daarna trok BFC de wedstrijd weer helemaal naar zich toe (19-26 en later 20-31). BFC heeft net als DFS Arnhem 24 punten na dertien wedstrijden.

Door de zesde overwinning op rij is WHC/Hercules geklommen naar plek zes in de eredivisie. Lotman zag de fusieploeg op de vloer van Vrone/Berdos aan het langste eind trok: 32-37 (11-18). Met negen goals werd Tim Frenk van WHC/Hercules Sint Pancras de ‘man of the match’.

Tien treffers
WHC/Hercules heeft één punt meer dan Quintus: zeventien om zestien. Na drie nederlagen op rij rechtten de wit-groenen met Dynamico op bezoek de rug. In de met 35-22 gewonnen partij vond Timo Blom tien keer het net voor Quintus.