Eredivisionist SEW scoort het vaakst, ook veel goals VOC en HandbaL Venlo

By 10 september 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Nog vier ploegen in de eredivisie zijn na twee speelrondes ongeslagen. SEW scoorde gisteravond het vaakst van allemaal.

SEW rekende al voor de pauze af met provinciegenoot Volendam. Danique Boonkamp (foto) bepaalde met haar tweede de ruststand in Wognum op 20-10.

Na de onderbreking was SEW ook de betere partij. Doelvrouw Myrthe Mak verrichte een aantal spectaculaire reddingen. Namens de blauw-witten scoorde linkerhoekspeler Lysanne Huele tijdens de 35-22 overwinning zeven keer.

17-27
Zonder opbouwers Demi Smolenaers en Lisanne Kruijswijk trad HandbaL Venlo aan tegen VZV. In ’t Veld bood de thuisploeg de bekerwinnaar knap tegenstand, maar stuitte te vaak op doelvrouw Liza Rovers. Na 12-15 klonk bij 29-33 in het voordeel van HandbaL Venlo het eindsignaal.

VOC ontdeed zich gisteravond van Kwiek: 23-33. Bij rust stonden de Amsterdammers al vier voor (14-18). Aan het begin van de tweede helft tilde hoek van VOC Lois van Vliet de score naar 14-21. Een kwartier voor tijd was Alieke van Maurik in Overijssel verantwoordelijk voor het eerste gaatje van tien (17-27).

Nieuwe hoofdtrainer Rolf Schulte
Ook Quintus heeft nog niet verloren. De formatie van nieuwe hoofdtrainer Rolf Schulte versloeg vorig weekend PSV en was gisteren veel te sterk voor DSVD. In Kwintsheul werd het 31-21 waardoor de wit-groenen gelijke tred houden met de top-3 van afgelopen seizoen.