Skip to main content

Eredivisionisten laten zich niet verrassen in beker, ook Rapiditas geplaatst

By 17 januari 2024Beker, Competities, Voorpagina

DFS Arnhem, E&O, WHC/Hercules en Aalsmeer 2 hebben in eigen provincie het regionale bekertoernooi gewonnen. Net als Rapiditas komen de eredivisionisten in de koker van het landelijke bekertoernooi.

Advertentie

In een volle hal in Zwartemeer ontving de reserveploeg van Hurry-Up gisteravond buur, samenwerkingspartner en toch ook rivaal E&O. De openingsfase was nog voor de thuisploeg uitkomend in de eerste divisie. Kevin Bos vermaakte het Drentse publiek met de 11-9.

Daarna ging E&O, dat afgelopen weekend voor de zesde keer op rij in de eredivisie won, erop en erover. Vanuit de break-out vonden Youri Braker (foto) en Anes Devendzic makkelijk het net. Na 14-19 halverwege kwam de belangrijke bekerzege van de Emmenaren niet meer in gevaar: 30-38.

Ook gisteravond: BFC 2 – Rapiditas. In Beek hadden de bezoekers, kampioenskandidaat in de eerste divisie, de nodige moeite met de competitiegenoot. Na het uur rolde toch de favoriet uit Weert als winnaar uit de bus waardoor Rapiditas zich bij vijftien andere bekerkanshebbers schaart.

Advertentie

Het sprookje van de A-junioren van Handbal Utrecht is voorbij. Lang kon de ongeslagen koploper van de jeugddivisie mee met de nummer één van de eredivisie DFS Arnhem. In de hoofdstad van Gelderland stonden de jeugdige bezoekers zelfs even voor (6-7), maar nog voor de pauze kwam het team van trainer/coach Pascal Lucassen weer aan de goede kant van de score terecht: 27-23 (14-12).

In aanloop naar de eredivisietopper met BFC een opsteker voor DFS Arnhem. Afgelopen weekend verloor DFS Arnhem nog verrassend van E&O (30-31).

WHC/Hercules heeft zich bij DWS niet laten verrassen. De eerste divisionist uit Schiedam werd met overtuigende cijfers door de ploeg van Wesley Hage geklopt: 16-30 (9-13).

Uitslagen:
Hurry-Up 2 – E&O 30-38
DFS Arnhem – Handbal Utrecht A1 27-23
Volendam 2 – Aalsmeer 2 25-37
DWS – WHC/Hercules 16-30
BFC 2 – Rapiditas 27-29

Programma vanavond:
20:30 PSV – Dynamico

Foto: FotoReza

Advertentie