Skip to main content

Eredivisionisten openen Europees seizoen

By 7 oktober 2022Buitenland, Voorpagina

Drie eredivisieploegen laten zich dit weekend zien in de tweede ronde van de EHF European Cup. Onder meer in ’t Veld staat een Europese partij op het programma.

Advertentie

VZV speelt morgenavond om 20:00 tegen het Finse Dicken. Na de wedstrijd in ’t Veld is over een week de return in Noord-Europa. Pas afgelopen weekend wist VZV voor het eerst in eigen competitie te winnen.

Zweden en Polen
SEW en HandbaL Venlo beginnen beiden uit. Al om 14:00 laat eerstgenoemd team zich in Zweden zien. SEW opent het tweeluik met thuisploeg Lugi Dam in Lund.

Om 17:00 is Eurobud JKS Jaroslaw – HandbaL Venlo. De landskampioen bijt in Polen het spits van het nieuwe speeljaar in Europa af. Competitiegenoot Quintus werkt het tweeluik volgende week in eigen huis af. Het Griekse GAS Kamaterou komt dan naar Kwinstheul.

Wolfs en Van Zijl
Ook het Elche van landgenoten Pipy Wolfs en Tessa van Zijl is actief in de EHF European Cup. Waar eerstgenoemde vorige week debuteerde voor de Oranjedames, kampt Van Zijl met een handblessure. ZRK Naisa Nis uit Servië komt volgend weekend naar Spanje.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie