Skip to main content

Esbjerg naar finale, Polman ziet rood

Het Deense Team Esbjerg heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Deense landstitel. De ploeg van de Nederlandse WK-sterren Laura van der Heijden en Estavana Polman won de return van concurrent Holstebro overtuigend met 31-19 en trok zo de nederlaag uit de heenwedstrijd (32-27) recht.

Advertentie

Esbjerg begon goed aan de wedstrijd en had bij rust al een 13-8 voorsprong. Hiermee was de achterstand uit de heenwedstrijd al goedgemaakt. In de tweede helft bouwde de ploeg de voorsprong steeds verder uit en zo kwam plaatsing voor de finale geen moment meer in gevaar. Laura van der Heijden was, evenals in de heenwedstrijd, belangrijk met zeven doelpunten.

”Als ik haar had geslagen had ze niet meer opgestaan”

Polman ziet rood
Estavana Polman scoorde één keer en kreeg vlak voor rust een directe rode kaart na een opstootje met de Noors-international Camilla Herrem. De Nederlandse duwde de tegenstandster van zich af en na enig overleg besloten de Deense scheidsrechters tot het geven van een rode kaart. De rode kaart was overigens zonder bericht en dus zal Polman de finalewedstrijden tegen FC Midtjylland gewoon kunnen spelen. Polman zelf was verbaasd over haar rode kaart, zo liet ze weten aan de Deense televisie. ”Ik had niet het gevoel dat ik mijn hoofd verloor. Ik wilde uit haar houdgreep komen omdat we nog maar vijf seconden tijd hadden. Daarom was ik ook zo verbaasd dat ik rood kreeg. Ik sloeg haar niet, als ik dat had gedaan had ze niet meer opgestaan.”

De eerste finalewedstrijd tussen Esbjerg en FC Midtjylland zal gespeeld worden op 1 mei.

Foto artikel: Tina Kolthof
Foto Facebook: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion 43 Comments