Estavana Polman met hartproblemen opgenomen in ziekenhuis

Even schrikken voor Oranje-international Estavana Polman gisteravond in de wedstrijd tegen Viborg HK. De Arnhemse moest zich in de tweede helft laten vervangen door ademhalingsproblemen en werd vervolgens meegenomen naar het ziekenhuis voor controle. Dat meldt haar club Esbjerg op hun website.

Advertentie

”Alles is onder controle, de artsen hebben me niets verteld wat ik nog niet wist. Ik heb al jaren last van een onregelmatige hartslag en soms gaat dat vanzelf weg, maar gisteravond gebeurde dat niet. Ik merkte dat het aan het begin van de tweede helft en dacht dat het wel weg zou gaan, maar uiteindelijk moest ik me laten wisselen. In het ziekenhuis ben ik goed verzorgd en ik wacht nu wat te artsen te zeggen hebben. Hopelijk kan ik straks naar huis” aldus Polman.

Team Esbjerg directeur Per Kristiansen verteld dat Polman bij de transfer naar Esbjerg onderzocht is bij het ‘Heart Centre Varde’  die de ritmestoornissen bevestigde, maar geen beperkingen gaven voor het spelen van tophandbal.

”We willen geen enkel risico nemen en zijn uiteraard bereid om alle medische instructies met betrekking tot Estavana’s hartproblemen op te volgen. We hopen dat ze snel weer aan kan sluiten bij de spelersgroep” aldus Kristiansen.

Via haar Instagram-account laat Estavana weten dat het weer goed met haar gaat en bedankt ze iedereen voor de lieve berichtjes.

EstavanaZiekenhuis1 EstavanaZiekenhuis2

Foto: Jaap van der Pijl

Advertentie

Join the discussion 9 Comments